X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

ZUCCHINE ALLA MODA

Ingredienti:

Dosi per 4:

250 g mascarpone
150 g pancetta affumicata
1 kg zucchine
2 tuorli d'uovo
1 cucchiaino prezzemolo tritato
50 g gruviera
sale
Pepe
olio

Tagliate le zucchine a rondelle e cuocetele a vapore per circa 7 minuti.

Mescolate in una Terrina il mascarpone con il prezzemolo, le uova, sale, Pepe e metà gruviera gratugiato grosso.

Mettete la verdura in una pirofila, irroratela con la crema preparata, unite la pancetta tagliata a dadini e rosolata a fuoco vivo con un cucchiaio d'olio.

Spolverizzate con il formaggio rimasto e ponete in forno a gratinare per una decina di minuti.

Provenienza: Milly Merloni (Polenghi) 11/04/1992

Torna al menu