X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy
_vsid="e2c8e703-c96a-4144-a359-8ea9c19e8456";

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

POMODORI DELL?ORTO

tempo: 40'
Ingredienti e preparazione per 4 persone:

4 pomodori tondi
100 gprosciutto cotto in una Sola fetta
100 gemmenthal
100 gpiselli
1 limone
olio
prezzemolo

Lavate i pomodori, tagliate la calotta, eliminate i semi, poi svuotateli della polpa usando un cucchiaino. Salateli e metteteli capovolti su un piatto.
Lessate i piselli in acqua bollente salata per 5 minuti, tagliate a dadini il prosciutto ed il formaggio, poi raccogliere il tutto in una Terrina.
Aggiungete il prezzemolo tritato, mescolate, poi condite con 4 cucchiai d'olio, il succo di 1/2 limone e un pizzico di sale.
Riempite con il composto le vaschette di pomodoro e servite subito.

Provenienza: Il meglio di Sale e Pepe, by way of Magda Gaspardo 29/10/2001

Torna al menu