X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

PISELLI DEL GOBBLER

Ingredienti:

Dosi per 3:

1 cipolla
400 g piselli
olio
1 goccio latte
Curry
Noce moscata
sale

Far rosolare la cipolla tagliata a rondelle nell'olio, poi aggiungere i piselli scolati, un pizzico di sale, uno di noce moscata ed uno di Curry (la dimensione dei pizzichi è a piacere); mescolare e lasciare asciugare un po' a fuoco lento; a metà cottura, aggiungere il latte (non l'ho misurato precisamente... saranno stati 50--100cc) e lasciar ritirare, sempre a fuoco basso.

Tempo di preparazione: 15--20 minuti; facilità: estrema; gusto: delicato ma ottimo; ingredienti: facilmente reperibili in qualsiasi dispensa anche semivuota.

Variante (proposta da Mimmo Cristofaro): usare vino bianco al posto del latte: viene più saporito, ma non ha il sughetto cremoso del latte.

Provenienza: FidoNet (Roberto Piola) 15/08/1994

Torna al menu