X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

MELANZANE IMAM

Dosi per 2.
Ho perso parecchio tempo a cercare di riprodurre questa ricetta gustata in Grecia:

Prendere una melanzana e tagliarla in due (o in 3 fette spesse 4-5 cm se e' veramente molto grossa). friggere le fette in olio d'oliva da entrambi i lati e metterle da parte in una pirofila.

In una padella con poco olio, far cuocere una piccola cipolla tagliata a fettine e 200 g di pomodorini tagliati a metaà con un pizzico di sale ed uno di zucchero.

Quando i pomodorini iniziano a disfarsi, disporre la salsa di pomodoro sopra le melanzane, con qualche foglia di Basilico, e passarle in forno a 170 gradi per 20 minuti.

Servire tiepide, non bollenti.Provenienza: Roberto Piola 02/01/2011

Torna al menu