X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy
PHPSESSID="cqklu3g09ue735lendqishj99j";

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

CIPOLLE RIPIENE ALLA NAPOLETANA

Calorie per porzione: 235
tempo di preparazione: un'ora e 20 min.
ingredienti per 4 persone:

4 grosse cipolle
6 cucchiaiparmigiano
6 cucchiaigroviera
100 g di prosciutto cotto
un uovo
un mestolobrodo
2 cucchiaipangrattato
20 g di burro
sale
Pepe

Lessare le cipolle in acqua bollente salata per 20 minuti; scolarle e scavarle internamente. Tritare la polpa ricavata e unirla in una Terrina a parmigiano, groviera, prosciutto tritato e uovo; mescolare, salare, pepare e riempire con il composto le cipolle. Porre su ognuna un fiocchetto di burro, cospargere con pangrattato ed infornare a 200oC per mezz'ora, bagnando spesso con brodo.

Provenienza: cucinanapoletana@yahoogroups.com 17/03/2004

Torna al menu