X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

TORTINO AL PROSCIUTTO

tempo: 1h
Ingredienti e preparazione per 4 persone:

,td>g
250g prosciutto cotto
250 gFontina a fette
1kg patate
30 burro
sale

Lessate le patate in una pentola con acqua salata. Sbucciatele, tagliatele a rondelle.
Ungete la pirofila con il burro e mettete sul fondo lo strato di patate. Su questo strato stendete prima delle fette di prosciutto e quindi del formaggio.
Continuate a formare strati fino ad esaurimento degli ingredienti, mettendo ogni tanto un pizzico di sale. Disponete i fiocchetti di burro, quindi mettete la pirofila nel forno caldo (180o).
Quando si sarà formata sulla superficie la crostina dorata ritirate il tortino dal forno e servite subito nello stesso recipiente.

Provenienza: www.buonissimo.org, by way of Magda Gaspardo 29/10/2001

Torna al menu