X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

TORTILLA AL PROSCIUTTO

tempo: 45 minuti
Ingredienti e preparazione per 4 persone:

200 gpatate
50 golive verdi snocciolate
6 uova
2 cucchiailatte
100 gprosciutto cotto tagliato a fettine sottili
1 cucchiaioolio
sale

Sbucciate le patate, tagliatele in quattro e cuocetele per 5 minuti in acqua bollente salata. Scolatele e lasciatele intiepidire. Nel frattempo tagliate le olive a pezzetti e mettetele da parte. Rompete le uova in una Terrina, aggiungete il latte, salate e battete leggermente con una forchetta. Unite le patate tagliate a tocchetti, le olive ed il prosciutto tagliato a listarelle e mescolate. Versate il composto in una teglia antiaderente unta con l'olio e cuocete in forno preriscaldato a 180o per mezz'ora. Servite la Tortilla ben calda o tiepida.

Provenienza: Vera, by way of Magda Gaspardo 29/10/2001

Torna al menu