X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

STRUDEL DI FORMAGGIO

Ingredienti:

Dosi per 4:

1 confezione pasta sfoglia surgelata (i più volonterosi possono farla in casa)
100 g mascarpone
100 g Fontina
100 g ricotta
20 g uvetta
20 g pinoli
100 g prosciutto cotto o Speck
sale

Mescolare tutti i formaggi, con i pinoli e l`uvetta (ben lavata e asciugata). Sulla pasta sfoglia tirata piuttosto fine, stendere il composto Così ottenuto, coprire infine con il prosciutto.. piegare il tutto a forma di ferro di cavallo ed infornare possibilmente sopra una carta oleata (tempo di cottura 20/30 minuti)..

E` una ricetta semplice e veloce da preparare.. le alternative sono molte: formaggi e zucchine, verdura mista con panna.. spinaci con ricotta e prosciutto...

Provenienza: Claudia Giacomazzi (FidoNet) 31/01/1993

Torna al menu