X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

OMELETTE VELOCI

Ingredienti per 4 persone

4 uova
4 dl panna
20 g parmigiano grattuggiato
1 confezione grossa Simmethal (sui 300 g totali)
2 carote
2 zucchine
50 g piselli
8 pomodorini a ciliegia
1 cipolla
q.b. olio
burro
sale
Pepe
aromi vari

Preparazione

  1. far saltare per 20 minuti le verdure tagliate a dadini, con i pomodorini tagliati a metà
  2. unire la simmenthal e far insaporire, finendo di cuocere per circa 5 minuti
  3. preparare il composto delle omelette sbattendo le uova, aggiustando di sale e Pepe, unendo la panna ed il formaggio grana poco alla volta, e sempre mescolando
  4. sciogliere il burro in una padella antiaderente e versare il composto (sciegliere se fare 1 - 2 o 4 omelette)
  5. mettere sul piatto di portata la o le omelette e versarvi sopra le verdure saltate e ripiegare le omelette su se stesse

Provenienza: Agostino Gabotti (aggabott@tin.it) 24/04/2002

Torna al menu