X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

POLPETTE DI PESCE SPEZIATE

Dosi per 2.
L'ispirazione per questo piatto nasce da un libro di Camilleri, dove si parla di un cuoco siciliano a cui la Madonna appare per suggerirgli ricette ispirate a paesi lontani; più prosaicamente, avevo voglia di qualcosa di sfizioso ed avevo un avanzo di pesce S.Pietro al forno da far fuori.

Dosi per due.

Prendere un avanzo di pesce gia' cotto (Bollito o al forno) da 200 grammi o giù di lì, togliete tutte le spine, schiacciatelo con la forchetta, mescolatelo con un uovo, un cucchiaio raso di pangrattato, una grattatina di Zenzero, Cumino macinato a piacere; fate delle palline, passatele nel pangrattato e friggetele.

Provenienza: Roberto Piola 26/12/2011

Torna al menu