X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy
PHPSESSID="n8ulf6rv41vfa8lo4sfld6qc6p";

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

POLENTA GRIGLIATA CON MERLUZZO 

Ingredienti per 4 persone

1 kg merluzzo
250 g farina (o q.b.)
1 kg cipolle
12 fette polenta
q.b. olio di oliva
salsina di pomodoro
sale
Pepe
vino bianco secco

Preparazione

  1. tagliare, pulire, asciugare e spellare il merluzzo
  2. infarinarlo e friggerlo in olio d'oliva
  3. tagliare più o meno finemente le cipolle e versarle in padella con olio d'oliva
  4. a fuoco medio alto farle saltare e poi, a fuoco medio basso, cuocerle per 30 - 45 minuti, aggiungendo 4 cucchiai di salsa di pomodoro e, se del caso, dei cucchiai di vino bianco
  5. alla cipolla cotta, aggiungere le fette fritte di merluzzo e terminare la cottura per (max) 10 minuti
  6. far grigliare le fette di polenta e posizionarle su di un piatto da portata
  7. coprire la polenta con le cipolle ed il merluzzo

Provenienza: Agostino Gabotti (aggabott@tin.it) 02/01/2003

Torna al menu