X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

GNOCCHI DI ZUCCA E SEMOLINO

Ingredienti:

Per 6 persone:

1 kg zucca
1 uovo
150 g farina
150 g semolino
sale

Mondate la zucca, tagliatela a pezzi e mettetela a cuocere in forno per circa tre quarti d'ora a 200oC. Quando sarà tenera, passatela per ottenere una Purea che metterete su fuoco dolce in un tegame antiaderente per farle perdere tutta l'acqua. Unite alla zucca l'uovo, la farina e il semolino e procedete nel modo solito. Regolate la quantità di farina sulla mobidezza della zucca. Ricavate dal composto gli Gnocchi e cuoceteli come al solito.

Il miglior condimento ? Naturalmente il burro fuso, ma anche un ragù di salsiccia fresca, senza pomodoro, è assai indicato.

Provenienza: Paolo Mattera (FidoNet) 24/10/1991

Torna al menu