X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

CANEDERLI IN BRODO E DORATI

Metti in ammollo una quantità di mollica di pane nel latte ( quantità a occhio) per tre ore.

Prepara un impasto di formaggio grana grattuggiato abbondante, pane asciugato dal latte, burro fuso (ne basta un pochino) 1 uovo, farina (un pugno) sale e Pepe, dadini di mortadella o prosciutto cotto affumicato, prezzemolo, un pochino di acqua o latte per diluire se necessario l'impasto.

Preparare con l'impasto le palle grosse quanto il palmo di una mano... infarinare esternamente le palle (canederli)... e metterli in brodo.

Se ti avanzano dei canederli cotti in brodo... asciugali, tagliali a fette e rosolali nel burro dorato... o margarina vegetale, sale e Pepe e ualà.

Provenienza: Simone Ippolito (FidoNet) 08/05/1993

Torna al menu