X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy
PHPSESSID="4kc9ofm4nuvp7m3uirl4nmfj7s";

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

SPAGHETTI PICCANTI

Ingredienti:

Per 4 persone:

400 g Spaghetti
1 scatola pomodori pelati
1 cucchiaio Capperi
50 g olive nere
4 filetti d'Acciuga opzionali
prezzemolo
olio
aglio
origano

Cuocete gli Spaghetti al dente in abbondante acqua salata. Nel frattempo preparate questo saporito condimento: mettete a rosolare l'aglio, tritato o intero, in abbondante olio, aggiungete i pelati, i Capperi lavati e le olive snocciolate. Tanto meglio se aggiungerete anche un pizzico di Peperoncino piccante. Lasciate cuocere la salsa per una decina di minuti, all'ultimo unite il prezzemolo tritato e un po' di origano.

Se volete un sughetto piccante e marinaro aggiungete anche i filetti d'Acciuga diliscati oppure un poco di pasta d'Acciuga in tubetto.

Provenienza: Olio Cuore 23/12/1994

Torna al menu