X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

SPAGHETTI GRATINATI AL PROSCIUTTO

tempo: 40 minuti
Ingredienti e preparazione per 4 persone:

400 gSpaghetti
300 gprosciutto cotto affettato spesso
50 gparmigiano grattugiato
1 confezione piccola Besciamella
burro per ungere la pirofila
sale

Tagliate il prosciutto a bastoncini spessi e grattugiate il parmigiano. Fate scaldare a fuoco lento la Besciamella ed unite il parmigiano grattugiato, il prosciutto cotto ed un pizzico di sale. Fate lessare gli Spaghetti al dente e conditeli con metà della preparazione; versateli in una pirofila imburrata e copriteli con l'altra metà. Fate gratinare in forno per 10 minuti a 200o, affinché si formi una crosticina dorata.

Provenienza: Cucina Moderna, by way of Magda Gaspardo 29/10/2001

Torna al menu