X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

SFORMATO DI PASTA CON PROVOLONE

tempo: 1 ora
Ingredienti e preparazione per 4 persone:

350 gpasta corta (tipo mezze penne)
150 gprovolone dolce grattugiato
150 gprosciutto cotto magro tritato
1 confezione piccola Besciamella
burro per ungere la pirofila
sale

Fate cuocere la pasta in abbondante acqua salata e scolatela al dente. Intanto, fate scaldare su fuoco basso la Besciamella aggiungendo il provolone ed il prosciutto cotto. Fate sobbollire il tutto per 1 minuto.
Mescolate la crema ottenuta alla pasta e trasferite il tutto in una pirofila imburrata. Mettete nel forno preriscaldato a 190o per 20 minuti. Servite caldo.

Provenienza: http://cucina.iol.it/, by way of Magda Gaspardo 29/10/2001

Torna al menu