X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

REGINETTE CON PORRI AL LIMONE

tempo: 1 ora
Ingredienti e preparazione per 4 persone:

350 greginette
8 porri
2 dl latte
30 gburro
1limone
30 ggrana grattugiato
olio
sale

Pulire i porri ed eliminate solo la parte verde più dura. Tagliate a rondelle la parte rimasta, mettetela in un tegame con il burro e fatela soffriggere su fuoco basso, facendo attenzione che non prenda colore. Unite il latte e fate cuocere per 20 minuti, mescolando spesso, finché il liquido sarà assorbito ed i porri saranno ben morbidi.
Regolate di sale, aromatizzate con la scorza del limone grattugiata.. Fate cuocere la pasta in abbondante acqua bollente salata cui avrete unito un cucchiaio d'olio, scolatela al dente in una Terrina calda e conditela con il sugo ai porri ed il grana grattugiato.

Provenienza: Buona Cucina, via Magda Gaspardo 29/10/2001

Torna al menu