X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy
PHPSESSID="qa747aatpk34q0s124p720qhpv";

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

PENNETTE ALLA CREMA DI BROCCOLI

Ingredienti per 4 persone

300 g pennette
300 g broccoli (già puliti)
1 dl panna
100 g grana grattuggiato
q.b. sale
Pepe
aglio
prezzemolo
Basilico
burro

Preparazione

  1. far cuocere i broccoli per 15 minuti (partendo da acqua fredda)
  2. passarli al mixer, tenendone una parte (le cimette) per decorare
  3. in una pentola, in poco burro, mettere l'aglio e gli aromi tritati, aggiungere la crema di broccoli e dopo 5 minuti aggiungere il formaggio grana
  4. salare e pepare e tenere calda la crema
  5. lessare la pasta e, scolata, farla saltare nella crema
  6. servire, decorando con le cimette e con scaglie di grana

Provenienza: Agostino Gabotti (aggabott@tin.it) 04/02/2003

Torna al menu