X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

PENNE O SPAGHETTI CON SALSA DI PEPERONI E POMODORI

Ingredienti:

Per 6 persone:

600 g penne o Spaghetti
500 g peperoni dolci
500 g pomodori freschi o pelati
5 cucchiai olio
1/2 cipolla
2 cucchiai prezzemolo tritato
4 Alici dissalate
sale
Peperoncino
parmigiano

Far appassire la cipolla, tagliata a fettine, nell'olio d'oliva, a fuoco moderato. Aggiungere i peperoni, tagliati a piccoli pezzi (quasi un trito) e proseguire la cottura per circa 8 minuti, sempre a fuoco moderato. Unire i pomodori, senza pelle e senza semi, ed i filetti di Acciuga ridotti a pezzetti. Insaporire con il sale ed il Peperoncino. Continuare la cottura per altri 10 minuti circa, ed in ultimo aggiungere il prezzemolo tritato. Condire la pasta, cotta al dente, con questa salsa e cospargerla di parmigiano grattugiato.

Provenienza: Quaderno Del Basso-Orsini 20/05/1994

Torna al menu