X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy
PHPSESSID="am37u20fga3cp2jt9c1gtk6dt0";

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

PENNE FREDDE AI GAMBERI E PESTO

Ingredienti per 4 persone

200gpenne corte
1 confpesto ligure
1 peperone (non verde)
20 gamberi (o code di gambero)
q.b. olio
sale
Pepe
aglio
foglioline di Basilico

Preparazione

  1. in una pentola ed in poco olio mettere l'aglio (che poi si toglierà) e far saltare il peperone tagliato a Julienne
  2. unire i gamberi (o le code) lavati, puliti ed asciugati e far cuocere per 5 minuti
  3. lessare le penne e a cottura ultimata passare sotto acqua fredda
  4. asciugare in un canovaccio la pasta e lasciarla raffreddare completamente
  5. in una Terrina unire gli ingredienti, aggiungere il pesto ligure [basterà mezza confezione] diluito con un po' dell'acqua di cottura
  6. aggiustare di sale e Pepe ed olio e, eventualmente, aggiungere del Basilico fresco

Provenienza: Agostino Gabotti (aggabott@tin.it) 07/08/2002

Torna al menu