X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

MACCHERONI POMODORO E PROSCIUTTO

Calorie per porzione: 655
Tempo di preparazione: 30 min.
Ingredienti per 4 persone

400 g di maccheroni
500 g di pomodori perini
1cipolla
1spicchioaglio
2 cucchiaiolio extravergine d'oliva
1cucchiaiotimo e origano
qualche fogliaBasilico
200 g di prosciutto cotto
30 g di parmigiano grattugiato
sale

Dorare nell'olio la cipolla e l'aglio tritati finemente. Aggiungere i pomodori a filetti, il timo e l'origano, quindi salare e cuocere per pochi minuti. Lessare e scolare la pasta al dente, condirla con il prosciutto tagliato a dadini e la salsa preparata. Cospargere di parmigiano e guarnire con foglie di Basilico fresco.

Provenienza: cucinanapoletana@yahoogroups.com 17/03/2004

Torna al menu