X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

LASAGNE ALLA MANIERA DEL TORERO

Ingredienti:

Dosi per 4:

Pasta:
400 g farina
4 uova
1 cucchiaio olio
sale
Condimento:
300 g polpa di pomodoro
80 g pancetta affumicata
50 g Pecorino
20 g burro
1 cipolla
2 foglie Salvia
2 cucchiai Capperi
1 pizzico maggiorana
poco aceto
olio
sale
Pepe

Preparare delle lasagne larghe circa 2 cm. Far soffriggere con qualche cucchiaio di olio la pancetta a dadini, la cipolla affettata e la Salvia tritata, unire la polpa di pomodoro a pezzetti, salare, pepare e cuocere a fuoco vivo per 15 minuti. Prima di togliere dal fuoco aggiungere i Capperi, la maggiorana ed un cucchiaio di aceto. Lessare le lasagne e condirle con il Pecorino, il burro ed il sugo.

Provenienza: Quaderno Del Basso-Orsini 22/04/1992

Torna al menu