X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

GOMITONI ?GRANDE ESTATE?

tempo: 45 minuti
Ingredienti e preparazione per 4 persone:

350 ggomitoni
50 gpancetta
2 peperoni
1 melanzana
1 gambo sedano
1 carota
4 cucchiaiolio extravergie d'oliva
400 gpolpa di pomodoro a cubetti
abbondante formaggio grattugiato
sale

Rosolate dolcemente nell'olio la pancetta tagliata a dadini. Diventata trasparente, unite il trito di carota e sedano. Aggiungete i peperoni, le melanzane a dadini e cuocete il tutto a fuoco lento per 10 minuti. Salate. Unite infine la polpa di pomodoro e terminate la cottura. Occorreranno altri 20 minuti circa.

Fate lessare la pasta in abbondante acqua salata, scolatela e conditela con il sugo preparato. Cospargere la preparazione con abbondante grana grattugiato.

Provenienza: ?Unes, Il Viaggiator Goloso? via Magda Gaspardo 29/10/2001

Torna al menu