X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

FARFALLE ZUCCHINE E ZAFFERANO

Ingredienti:
Dosi per 4:
4-5zucchine
2bustineZafferano
400gfarfalle
1bicchierelatte
1cucchiaiocipollatritata
pocoolio d'oliva

Mettete su l'acqua per la pasta.

Fate soffriggere la cipolla nell'olio, poi aggiungete le zucchine tagliate a rondelle, salate e fate rosolare bene.

Aggiungete poi il latte e non appena comincia il bollore, lo Zafferano.

A questo punto l'acqua dovrebbe essere calda: buttate la pasta... mentre la pasta si cuoce, fate consumare un po' il sughetto... scolate, condite et voilà.

Il parmigiano è opzionale e toglie un po' di delicatezza a questo piatto estivo e leggero.

Se non siete a dieta potete usare 100 g di panna invece del latte...

Provenienza: Roberto Piola 21/06/1999

Torna al menu