X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

TORTA GRECA

Lavorare a lungo 200 g di burro con 350 g di zucchero, unire lentamente 350 g di farina di mandorle e, sempre rimescolando, 3 uova intere e 7 tuorli d'uovo, 70 g di farina di grano duro, 1/2 cucchiaino di buccia di limone grattugiata, 1 bustina di lievito e 1 pizzico di vaniglia in polvere.

Foderare una tortiera unta di burro e infarinata con pasta frolla fatta in casa o surgelata. Versarvi all'interno il composto di mandorle e cuocere in forno già caldo a 150oC per 40 minuti. Quando è fredda sformarla e spolverizzarla con zucchero a velo.

Provenienza: RAI Televideo (GRECIA) 07/12/1992

Torna al menu