X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

CIAMBELLA ALLO YOGHURT

Ingredienti:

500

g yoghurt alla frutta io solitamente lo faccio con quello all'albicocca
1 bicchiere farina
1 bicchiere zucchero
2 uova intere
2 dita olio di semi
2 dita vino bianco o cognac
1 busta lievito

Procedere secondo la ricetta classica della ciambella che vede la montatura delle uova (con albume e tuorlo a parte) aggiungere poi lo zucchero, l'olio, lo yoghurt ed infine la farina (con il lievito nell'ultima manciata). Alla fine colare sopra ed amalgamare nell'impasto il vino od il liquore. Quando il forno è molto caldo infornare ed abbassare subito a 170 gradi circa. Quando la torta è colorata in superficie lasciare il calore solo nella parte sotto del forno.

Provenienza: Alessandro Nucci (FidoNet) 31/01/1993

Torna al menu