X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

PANETTI AL CIOCCOLATO

panetti_cioccolato Ingredienti:

Dosi per 4:

500 g farina
20 g lievito di Birra
50 g zucchero
4 uova
cioccolato fondente
60 g scaglie di mandorle
170 g burro
sale

Impastare 1/4 della farina con il lievito diluito e far lievitare fino a quando avrà raddoppiato il volume. Impastare la rimanente farina con 3 uova, 12 gr di sale, zucchero, 1/2 bicchiere di ac qua, 150 gr di burro e il panetto lievitato e far raddoppiare di nuovo di volume. Ricavare 4 rettangoli dello spessore di 1/2 cm, distribuirvi il cioccolato e arrotolare. Far lievitare ancora 1 ora, spennellare con uovo, cospargere con mandorle e cuocere in forno a 180' C per 30'

Provenienza: RAI Televideo 08/04/1996

Torna al menu