X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

GELATO AL TE` VERDE

Ingredienti:

600

g gelato alla crema
1 cucchiaio tè verde in polvere (MatCha)

Mettere il gelato alla crema in un recipiente ed impastarlo con un cucchiaio fino a farlo ammorbidire. Aggiungere il cucchiaio di tè verde giapponese in polvere (è importante che sia giapponese e del tipo MatCha) e amalgamare con il gelato. Quando il tè sarà perfettamente unito al gelato, cioè quando quest'ultimo assumerà una colorazione verde smeraldo chiaro, lasciate riposare per un po' e riporre in frigorifero in modo da farlo rapprendere.

Provenienza: Antonello Biancalana (FidoNet) 03/08/1994

Torna al menu