X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

GELATO IN SALSA CALDA DI LAMPONI

Ingredienti per 4 persone

12palline gelato alla vaniglia o crema
400 g Lamponi
50 g Zucchero
50 g Acqua
q.b. scorza arancia

Preparazione

  1. portare a bollore e lasciar bollire per 10 min. max, l'acqua con lo zucchero, mescolando ripetutamente
  2. lasciare intiepidire lo sciroppo, aggiungendo la scorza dell'arancia
  3. lavare e frullare i lamponi (tenerne qualcuno a parte per guanire)
  4. eliminare le scorze e se lo sciroppo è freddo rifarlo scaldare ed aggiungere la purè di lamponi
  5. sistemare il gelato, versandovi sopra la salsa calda e guarnendo con i lamponi interi

Provenienza: Agostino Gabotti (aggabott@tin.it) 06/01/2003

Torna al menu