X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

ZABAIONE AL CIOCCOLATO E PERE COTTE

Ingredienti per 4 persone

4 pere Williams
4 uova (i soli tuorli)
250 g zucchero
2,5 dl latte
100 g cioccolato fondente
q.b. panna

Preparazione

  1. sbucciare le pere e metterle in una capace pentola
  2. versare sopra le pere 120 gr. di zucchero e coprire il tutto con acqua
  3. cuocere per 25/30 minuti e lasciare raffreddare le pere nel liquido
  4. preparare lo Zabaione unendo in un pentolino i tuorli con il restante zucchero e, quando questi è quasi tutto diluito, unire il cioccolato sciolto nel latte a bagno maria
  5. cuocere il tutto, sbattendo e mescolando, sempre a bagno maria
  6. a crema calda, versarla in un contenitore nel quale è stata posizonata una pera
  7. guarnire con ciuffetti di panna

Provenienza: Agostino Gabotti (aggabott@tin.it) 05/01/2003

Torna al menu