X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

MOUSSE AL CIOCCOLATO E GRAND MARNIER

ingredienti per 4 persone:

250 g cioccolato fondente
120 g burro
50 g zucchero (semolato)
3 uova
4 cucchiainiGrand Marnier
q.b. sale
q.b. zucchero a velo

per guarnire
nocciole tostate e tritate grossolanamente
panna montata

  1. spezzare il cioccolato e farlo fondere (a bagno maria)
  2. unire il burro e mescolare, togliendo dal fuoco, aggiungendo lo zucchero semolato e i tuorli delle 3 uova ed, alla fine, mescolando delicatamente unire i cucchiaini di Grand Marnier
  3. montare a neve gli albumi (un pizzico di sale aiuterà meglio) ed unire lo zucchero a velo
  4. incorporare gli albumi al composto di cioccolato
  5. tenere in frigo per 1/2 ora, già nelle coppette di servizio
  6. guarnire con una manciata di nocciole e ciuffetti di panna montata

Provenienza: Agostino Gabotti (aggabott@tin.it) 05/12/2001

Torna al menu