X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

SIMA

Ingredienti:

5

l acqua
0.5 Kg zucchero bruno
10 g lievito
3 limoni
uvetta

Scaldare l'acqua fino al bollore ed aggiungere lo zucchero. Lasciar raffreddare fino alla temperatura di 37', quindi aggiungere il lievito sbriciolato e mescolare. Unire i limoni tagliati a fette, buccia compresa.

Lasciare a riposare per 24 ore a temperatura ambiente. Togliere i limoni, strizzandoli in maniera che tutto il succo finisca nella sima.

Imbottigliare, mettendo un po' di uvetta in ongi bottiglia. Tappare le bottiglie con cura e metterle via fino a quando l'uvetta non sale in superficie.

Refrigerare e bere.

Provenienza: Iivo Vanska (FidoNet Finlandese) 02/11/1993

Torna al menu