X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

LIQUORE DI CIPOLLA

Ingredienti:

150

g cipolla sbucciata
50 g gramigna
30 g foglie di carciofo
10 g scorza di limone solo la parte gialla
40 g alcol a 95'
1 l vino bianco

Lasciate macerare tutti gli ingredienti di questo concentrato di salute in un grosso vaso a chiusura ermetica per 10 giorni rimestando frequentemente con un cucchiaio di legno. Filtrate e consumate fresco.

Disporrete così di una bevanda ricca di vitamina C e di sali diuretici indicata per coloro che soffrono di affezioni alle vie urinarie e renali. Questa ricetta `{e} pure consigliata ai diabetici in quanto `{e} ipoglicemica, ma in questo caso consigliamo di eliminare nella preparazione l'aggiunta dei 40 gr di alcol. Prendetene tre bicchierini al dì lontano dai pasti.

Provenienza: Quaderno Del Basso-Orsini 13/08/1994

Torna al menu