X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

LIQUORE ALLA CANNELLA E GINEPRO 

Ingredienti:
1steccaCannella(1 tronchetto lungo una spanna)
una cinquantinabacche di Ginepro
450galcool
600gzucchero
750gacqua

Mettere la Cannella, il Ginepro e l'alcool in un grosso vaso a chiusura ermetica e lasciar macerare per due settimane, agitando di tanto in tanto. Aggiungere poi lo sciroppo ottenuto facendo sciogliere, sul fornello, lo zucchero nell'acqua e lasciar riposare per un'altra settimana, quindi filtrare ed imbottigliare.

Nota dell'Old Raffa: la cosa interessante è che all'inizio si viene assaliti dall'aroma del Ginepro, mentre la Cannella prevale invece nel retrogusto.

Provenienza: Roberto Piola 16/01/1999

Torna al menu