X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

CREMA DI CACAO E VANIGLIA

Ingredienti:

100

g cacao in polvere
500 g zucchero in polvere
500 g acqua
1/2 g vaniglina
250 g alcol a 95'

Si scalda, senza far bollire, ^{1}/_{2} bicchiere d'acqua, alla quale lentamente si aggiunge il cacao in polvere, mescolando in continuazione con un cucchiaio di legno, Così da ottenere una crema senza grumi. Aggiungere allora lo zucchero poco per volta; si former`{a} una crema omogenea che lascerete raffreddare. Nel frattempo in una Terrina di coccio diluite la vaniglia nell'alcol e unitela alla crema che avrete preparato.

Consumate il liquore Così com'`{e} in piccoli bicchierini, oppure diluitelo nel latte: sar`{a} per voi un'eccellente energetico.

Provenienza: Quaderno Del Basso-Orsini 13/08/1993

Torna al menu