X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

COCKTAIL AL RHUM

Ah, dimenticavo di darvi la ricetta di un cocktail che a noi piace molto e che ogni tanto facciamo come aperitivo:

Dosi per 2:
60gRhum bianco
40gsucco di limone
1cucchiaioalbume
1cucchiainozucchero

Mettete 4--5 cubetti di ghiaccio nello shaker, versate il Rhum, il succo di limone filtrato, l'albume e lo zucchero, agitate per 6--8 secondi (il tempo è importante per via dell'albume che non deve montare troppo ma neppure troppo poco) e servite in coppette.

Se l'uso dell'albume vi sembra Strano non preoccupatevi, è tutt'altro che disgustoso (ed a me non piacciono le uova!).

Provenienza: Gabriella Ghiglianovich (FidoNet) 06/09/1993

Torna al menu