X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

PIZZETTE DI PATATE

Ingredienti per 4 persone:

5 grosse patate
50 g ricotta
1 uovo
20 pomodorini ciliegia
12 fette prosciutto crudo
q.b. sale
Pepe
burro
formaggio a pasta filante

Preparazione:

  1. lessare le patate e schiacciarle con il passa patate
  2. unire la ricotta, l'uovo, sale e Pepe e mescolare
  3. disporre il tutto su una Terrina imburrata ed infornare a 180o per 30 minuti
  4. a termine ricavare dal tortino delle pizzette con dimensione a piacere
  5. guarnire con i pomodorini a ciliegia tagliati a metà e con il formaggio a pasta filante tagliato a dadini
  6. rimettere in forno per 5 minuti e servire distribuendo sopra ogni pizzetta le fettine di prosciutto crudo
opzione: il prosciutto crudo si pu? anche mettere sulle pizzette prima di infornare

Provenienza: Agostino Gabotti (aggabott@tin.it) 12/11/2002

Torna al menu