X Close
This site does not directly profile users.
We use technical cookies (PHPSESSION and COOKIECHOICE) that cannot be disabled but that do not store any personal information.
We display a visitor map by http://www.clustrmaps.com/, that could user cookies outside our control, and some advertisement banners managed by external agencies
. From this screenyou can enable and disable the usage of these services (you can always get this screen from the link at the bottom of every page):
  Clustermaps: on    Advertisment: on    Statistics: on
Since we use google search to index our site, some more cookies may be set by google. Please consult their policy

[OK. I'm happy with all cookies]   [Use only selected cookies]   [No, no cookies please]

Le ricette di Pierre

COZZE FRITTE

E` una ricetta turca. Se passate da quelle parti sfidate il colera ed assaggiatele. Sono deliziose!

In Turchia le Cozze hanno dimensioni ciclopiche, quasi da piccola polpettina, ma se non ne trovate di altrettanto grando potete provare con quelle normali.

Ingredienti:
16 Cozze senza la conchiglia (naturalmente di più se non sono molto grandi)
1/2 tazza farina
1 bicchiere Birra
1 uovo intero sbattuto
1.5 tazze olio

Aprite le 16 Cozze, toglietele dalla loro conchiglia, lavatele ed aciugatele, passatele nella farina, quindi immergetele nella Birra e poi nell'ouvo sbattuto. Friggetele nell'olio bollente fino a quando saranno ben dorate. Potrete servirle su spiedini all'uso turco.

Provenienza: Silva Ferretti (FidoNet) 15/08/1994

Torna al menu